Helderziende consulten in Utrecht

door 6th mrt, 2013Blog

Helderziende regio Utrecht

 

Bij Centrum Phoenix geef ik, Yvonne van Bezu, helderziende consulten. Dit doe ik binnen en buiten de regio Utrecht. De consulten worden meestal in het Centrum gedaan. De huiskamersessies kunnen in andere plaatsen afgesproken zijn. Dus het kan zomaar zijn dat er dan in Nijmegen of Breda wordt afgesproken.

 

Wat wordt er verstaan onder een helderziende? Niet voor niets wordt ook vaak het woord “medium” gebruikt; een kanaal tussen deze wereld en de spirituele wereld.

 

 

Als helderziende/medium ben je dus een kanaal, een vertaler van beelden, woorden, gevoelens of symbolen. Het is net als een andere taal bestuderen. De “vertaling” hierbij is vaak het meest lastige. Vaak hebben de mensen het idee dat als je een helderziende bent dat je dan alles zoals in een film voorbij ziet komen. Dat je alle “rampen” voor kunt zijn. Eigenlijk moet je alles weten en aanvoelen en is dat niet zo dan ben je geen goed medium. Ze zijn een beetje op hun hoede omdat ze denken dat ik door hen heen kijk en alle “geheimen” zal vinden die ze zo verborgen houden. Dat is dus niet het geval. Het zou dan betekenen dat ik de hele dag “open “zou staan. Ik zou dan veel te veel prikkels oppakken om mij heen, wat mij te veel zou uitputten en verwarren.

 

De werkwijze van een medium is eigenlijk het best te vergelijken met een televisie of radio. Als u een programma wilt zien moet u de televisie aanzetten. Als u naar muziek wilt luisteren moet u de radio aanzetten. Bent u het zat of wilt u weg dan zet u ze ook weer uit. Zo is dat ook als medium. Als ik het nodig heb schakel ik het in, zo niet, of als ik klaar ben met een consult, dan schakel ik het weer uit. Verder bestaat er ook zo iets als integriteit. Je vraagt toestemming als je iemand wil lezen en je doet dit niet te pas of te onpas. Verder zijn er en blijven er ook voor ons dingen verborgen.

 

Hoe gaat zo’n consult. Het ligt eraan wat ik voel wat belangrijk is voor de persoon die een consult wil. Het kan zijn dat ze willen dat het over henzelf gaat. Wat voor kwaliteiten ze bezitten, welke kant ze uit moeten gaan. Het kan zijn dat ze problemen hebben met de relatie of dat ze graag willen weten of hun overledene dierbare het goed maakt. Het is heel wisselend. Ik zal een voorbeeld geven.

 

Het kan zijn dat er iemand komt waarbij ik aanwezigheid voel. Ik “weet” dan dat het om een moeder of oma gaat. Daarna bouwt het plaatje zich verder op. Het kan zijn dat ze mij bijvoorbeeld een hand met een speciale ring laat zien. Ik weet dan dat er een roze steen in zit. Als ik dit dan verifieer bij de ontvanger krijg ik daar bevestiging op. Het kan zijn dat moeder voelt dat er wat speelt in het leven van haar zoon of dochter en daarom wil laten weten dat ze er is. Het kan zijn voor steun, voor troost, of om te laten weten dat ze zoveel van haar kind(eren) houd. Ze kan met herinneringen komen. Ze kan dat aan mij kenbaar maken door bijvoorbeeld een woord in mij op te laten komen en dat is dan bijvoorbeeld Zandvoort of Amsterdam. Ze kan mij een plaatje laten zien van een boot enz. Het bouwt zich helemaal op. Ik zal de vertaalslag moeten maken en het goed interpreteren.

 

Het is dus voor mij ook iedere keer nieuw en anders. Soms is het mogelijk dat ik helemaal geen contact krijg. Het kan dan zijn dat ik niet het juiste medium voor die persoon ben. Ik zal dan altijd naar een ander medium doorverwijzen. Elk medium heeft daar eens in de zoveel consulten mee te maken. Het loopt dan gewoon niet of niet naar mijn tevredenheid. In ieder geval is het heerlijk om andere mensen te helpen, ze aan te moedigen, te coachen of advies te geven. Ik vind het een voorrecht om het te mogen doen.

 

De huiskamersessies zijn vergelijkbaar met hoe een consult gaat. Het belangrijkste verschil is dat ik dan het meest uitga van overledene. Ik kom dan eventueel met hoe de persoon is overleden, wat het karakter van de persoon was enz. Verder ligt het aan de groep wat er nog extra gedaan wordt die avond.

;