MEDITATIE VOOR WIE

door 15th mrt, 2016Blog

IMG_9987kl

Is meditatie voor iedereen bestemd? Ik kan er eigenlijk alleen maar ja op antwoorden. Wat is meditatie dan? Er wordt zoveel over gesproken toch weet niet iedereen wat het precies inhoud.

 

Meditatie is eigenlijk even de boel de boel laten. Het zorgt ervoor dat je bewust een moment voor jezelf creëert. Mediteren kan op verschillende manieren. Je kunt focussen op een woord, bijvoorbeeld liefde en de rest van je gedachten loslaten. Elke keer als je afdwaalt richt je je weer op het woord liefde. Als je start met mediteren is het erg moeilijk om meteen een half uur of een uur te zitten en los te laten. Je kunt starten met 5 minuten en het vervolgens opbouwen premarin dose. Elke minuut is meegenomen. Dan pas besef je hoeveel gedachten  door je hoofd gaan. Een continue maalstroom aan gedachten.

 

Er zijn vele vormen van mediteren. Er zit er altijd wel een bij die jou aanspreekt en bij je past. De een houdt van een loopmeditatie, de ander van een visualisatie en weer een ander van de gedachten op niets zetten.

 

Wat is het voordeel van mediteren? Je krijgt er energie door . Je komt tot rust en kunt daardoor veel meer aan. Je staat even stil ipv  dat je aan het “meehollen” bent.

Het zou een mooie aanwinst zijn voor iedereen vanaf de lagere school. Kinderen zouden het dan als een normaal onderdeel van hun dagbesteding beschouwen. Net zo normaal als wassen en tanden poetsen. Op den duur leren ze beter naar moeilijkheden en problemen te kijken. Puur en alleen al door zich bewust te zijn van de moeilijkheid en het dan via meditatie los te laten. De oplossing dient zich op een gegeven moment gewoon aan. Dit hoeft niet meteen tijdens de meditatie te zijn. Het kan later komen.

 

Tijdens de meditatielessen die ik geef, komt vaak het verzoek om de meditatie op te nemen. Het helpt hen als ze mijn stem horen.“

Mocht je het moeilijk vinden om zelf te gaan zitten en te mediteren, dan kun je altijd meedoen met een meditatieavond.

 

Gun jezelf even een pas op de plaats.

 

Yvonne van Bezu

;
Malcare WordPress Security