Wat is een medium?

door 9th mrt, 2016Blog

IMG_9987kl

Wat is een medium is een vraag die ook geregeld terugkomt. Ik ga er zo vanuit dat iedereen weet wat het is. Maar IK zit in die materie. De laatste keer dat deze vraag gesteld werd, zat ik in het vliegtuig terug vanuit Engeland, waar ik een Masterclass gevolgd had. “Wat hebt u gedaan in Engeland?”. Ik twijfelde eerst om het te vertellen, omdat ik weet dat er een hele uitleg achteraan komt. Het was ook nog eens een man die de vraag stelde, wat wel eens een sceptische reactie kon veroorzaken.

 

 

Niet dat ik bang ben voor mannen of de reacties die ze geven. Ik wil zeker niet generaliseren. Er zijn genoeg mannen die belangstelling hiervoor hebben. Het is ook een soort uitdaging, om zo goed en zo enthousiast mogelijk mijn passie te verwoorden. Nu heb ik echter nog geen uitleg gegeven over mijn vraag “wat is een medium”.

 

Een medium is een kanaal, die informatie die ze krijgt moet vertalen naar een ontvanger. De gegeven informatie gaat vaak over dierbare overledenen. “Oei, wat eng, spooky”, wordt er dan gezegd, of het gesprek valt dood omdat de persoon bang is dat ik meteen ook van alles zie wat er plaatsvind in zijn of haar leven. Ik moet dan altijd uitleggen dat het zo niet werkt. Ik zou gek worden als dat constant zou plaatsvinden. Je maakt, als het ware, een afspraak met jezelf en met je “team” in de spirituele wereld dat je je “open” zet, als het van belang is of als je consulten of demonstraties geeft. Je maakt dan bewust contact om bij die informatie te kunnen komen. Ik moet mijn energie verhogen en de spirituele wereld moet de energie verlagen. Zo komen wij bij elkaar en kan ik de informatie beter oppakken. Daarna komt de vertaalslag. Het is niet zo dat ik kant en klare zinnen krijg die ik dan weer kan doorgeven. Het komt gevarieerd binnen. Soms in plaatjes of symbolen, dan weer via een woord, of dat ik iets plots weet of voel. Het is bij mij altijd wisselend.. De vertaalslag is dan het belangrijkste. Dat vergt veel oefening, discipline en volharding. Het komt niet zomaar allemaal aanwaaien. Kijk maar eens naar een musicus, bijvoorbeeld Michael Jackson. Hij is ook niet zomaar van de een op de andere dag een bekendheid geworden. Hij had een enorm talent. Door veel en hard werken en een grote toewijding en discipline, had hij het zover geschopt.

 

Dit geldt dus voor iedereen. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen talenten heeft meegekregen, alleen wat doe je ermee?

;
Malcare WordPress Security